Krollilja, frö

32 kr
Inklusive moms: 6,40 kr (Svensk moms 25%)
Lagerstatus: I lager
Leveransstatus: Inga leveranser sker nu pga sjukdom
Antal
 

Krolliljan, Lilium martagon, är en härdig och lättodlad liljesort. Den finns ofta kvar i gamla trädgårdar, och passar utmärkt i en blandad rabatt eller äng.  Krolliljor är härdiga i hela landet, och lättodlade där de trivs. Plantera dem gärna i halvskugga. Blommar juni-juli. Höjd ca 120 cm.

20 st frön.

Frösådd av krolliljor är något för de tålmodiga. Fröet behöver först 3 månader värme, 20-25 grader, då fröer gror och löken börjar formas. Under denna period ser man inget ovan jord. Sedan behövs 3 månader kyla, 2-8 plusgrader, för att det första bladet skall formas. På sensommaren kommer bladet att vissna ner, löken går i vila, varpå liljan kommer med fler blad nästa vår.

Det smartaste är att så krolliljans frö utomhus på skyddat ställe i maj-juni. Då sköter naturen om värme/kylaväxlingarna själv. 

Vill du ha mer kontroll eller tjuvstarta så kan du så liljefröerna inomhus i värmen i oktober. Efter tre månader (dec/jan)ställer du dem i kylskåpet  tills det är samma temperatur ute som i kylen. Då flyttar du ut din kruka. 

Glöm inte att vattna! Ett groende frö behöver alltid fukt!

Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.